Gril do myčky nedáme

 

Pro někoho je to možná jen taková hloupost, asi ještě gril nikdy nečistil. Kdo miluje letní posezení s grilováním, ten ví, o čem mluvím. Umýt nádobí je oproti grilu brnkačka. Navíc lze strčit do myčky a ona to za nás udělá. Sice to nádobí do ní musíme naskládat a pak uklidit, ale to ještě jde.

 

Drbání grilu

 

Když se podíváme na zaneřáděný gril, tak už se vidíme, jak ho zase drhneme, bolí nás ruce a nejraději bychom se dalšího grilování s radostí vzdali. Někdo má na to nejen drátěnku, ale viděla jsem už i kartáč na železo. Ovšem nemusí tomu tak být.

 

 

Kartáč

 

Ty hrubé nánosy ještě nějak odrbeme. No ale ani poté nevypadá jako nový. Je super mít šikovného pomocníka. Neznáte ho ještě? Představím vám ho. Jmenuje se Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku nebo mu anglicky říkají Bleaching Agent.

 

Agent s obsahem kyslíku

 

Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku se opravdu povedl. Už si bez něj život neumím ani představit. Můžete ho použít na gril, ale najde v domácnosti široké uplatnění. Jsou to skvrny na prádle (dokonce i červené víno), zanesená digestoř, připálený hrnec, odkapávač s vodním kamenem… Sami možná objevíte jeho zatím skryté možnosti.

 

 

Agent a gril

 

Netuším, jak velký gril jste si pořídili. Pokud máte nádobu, do které se rošt grilu vejde, tak to bude nejsnadnější. Do připravené nádoby dejte jednu odměrku (popřípadě dvě) agenta (Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku – Eurona) a zelejte ji horkou vodou (přímo z varné konvice). Vody dáme tolik, aby rošt mohl být ponoření. To nejhorší můžeme předtím například ostříkat hadicí nebo trošku přejet kartáčem. Stačí pak na chvíli (přibližně 3 minuty) rošt grilu do roztoku plné pěny ponořit. Uvidíte, jak ta pěna bude hnědnout (nánosy mizí).

 

Nemám vhodnou nádobu

 

Pokud doma nenajdete nádobu (kuchyňský dřez je prostě malý), do který by šel rošt ponořit, máme další možnosti. Připravte si roztok agenta do sprejové nádobky. Tady nedáváte vařící vodu, ale tak mezi 40 – 50 stupni. Tímto roztokem rošt postříkáte a opět necháte působit. Pokud se na poprvé nepodaří vše odstranit, použijte další nástřik.

 

Co dál?

 

Nyní už stačí rošt vodou opláchnout a zbytky nánosů bez nějaké námahy klidně kartáčem stáhnout. Budete překvapeni, že gril bude vypadat jako nový. Co je ale super, vy se nenadřete. Nejen že je gril nyní jako nový, ale bonusem je vám i to, že i bakterie jsou pryč. Kyslíkový agent má dezinfekční účinky a nejen to. Dále najdete další uplatnění skvělého agenta.

 

 

 

Výrobek

 

  • Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku, 800 g

Kód: 1021

Katalogová cena: 278 Kč

 

Tento přípravek najdete: wash – care (péče o vaše prádlo) → Na skvrny

 

Nezapomeňte vyplnit HESLO HOSTA: 420-6443895880 nebo vstupte ideálně přes tlačítko. Získáte nejen slevu, ale také mou podporu. Pokud jej nevyplníte (nepůjdete přes tlačítko níže), budete přiděleni někomu náhodně.

Dávkování

 

– rošt gril či digestoř

Do nádoby (dřezu) dejte 2 odměrky a zalejte vařící vodou. Vložte do roztoku na pár minut. Pak opláchněte vodu nebo popřípadě kartáčem setřete zbytky špíny.

– odstraňování skvrn

Můžete přidat odměrku (30 ml) k pracímu prášku do hlavního praní nebo si připravte z jedné odměrky a horké vody z konvice v misce roztok a lžičkou naneste na skvrnu na prádle, pak vložte do pračky. Raději si stálost barvy ověřte.

 

– odstraňování plísní

Jednu odměrku rozpusťte ve 250 ml teplé vody (40-50 ºC). Nastříkejte a pak pokud je povrch omyvatelný, opláchněte vodu. Také můžete roztokem napustit vatu a tu přiložit na spáru.

 

– skvrny na koberci a čalounění

Jednu odměrku rozpusťte ve 250 ml teplé vody (40-50 ºC). Nastříkejte na skvrny. Nechte působit, dokud skvrna nezmizí. Pak suchou houbičkou vysušte. Opět nastříkejte (nyní čistou vodou) a opět odsajte.

 

– čištění odpadů

Do odpadu nalijte horkou vodu a nasypte 2–3 odměrky. Po půl hodině znovu zalijte 1 litrem horké vody (přímo z konvice) a nechte působit 15 minut. Pak propláchněte vodou.

 

 

Přeji vám přejemné kouzlení s Euronou

Pin It on Pinterest

Share This