Stud

 

Někdy se kolem rozhlénu a jak se říká, styděla bych se pozvat návštevu. Možná jste se teď vyděsili a zavřete tyto stránky. Přece se nebudu inspirovat špindírou a bordelářkou!

 

Návštevu ne

 

Tohle je asi vhodný okamžit osvětlit, co to u mě znamená. Vadí mi špína, tu opravdu nesnesu. Mít všude drobky, zbytky jídla, nevynesený koš… to nedávám. To není můj případ. Stydět se pozvat návštěvu znamená, že mám kolem sebe “čistý bordel”.

 

 

“Čistý bordel”

 

Tohle slovní spojení jsem si vymyslela už dávno. Přesněji jsem to pravděpodobně nevymyslela. Je to stav, kdy udělám jen to nejnutnější – likviduji pouze špínu. U postele leží už pět knížek, přes křeslo jsou přehozené šaty, dvě třička i kalhoty… No a co.

 

V sobotu ne

 

Jsem typ, co nemá rád plánování, kde není potřebné. Například uklízet právě v sobotu ve mně vzbuzuje odpor. Máte to možná se sobotou taky. Kdo z nás v dětství nezažil uklízecí soboty? Máte chuť dělat něco zajímavého, no ale je přece je sobota, musí se uklízet. Uvědomuji si za tím svůj vzdor, mám to tak. Nechci být svázaná zbytečnými pravidly. Chci si uklízet, když chci.

 

 

Opravdu kdy chci?

 

Neuklízím doslovně kdy chci, i když vlastně ano. Když si uvědomím, že toužím kolem sebe věci uspořádat, cítit vůni čistoty a mám prostor, pustím se do toho. Prostě se rozhlédnu a řeknu dost. Chci to tu mít uklizené. Za chvíli je hotovo. Zalije mě pocit uspokojení. Je přece krásné se rozhlížet kolem sebe a vidět okolo krásno.

 

Malina s mátou

 

Vůně čistoty mi voní po malinách s mátou. Co to je? Objevila jsem díky kamarádce luxusní prostředek na uklízení. Má u mě hodně plusových bodů:

  • český výrobek
  • jemná vůně k “sežrání” (doslova i do písmene)
  • je ekologicky šetrný
  • prostě ho zbožňuji

 

 

Nechce se mi

 

Někdy se mi stane, že mi není zrovna “veselo” a úklid je to poslední, co chci dělat. Zvládnu uklidit drobky, vynést koš, zamést v rychlosti podlahu a dát věc do myčky. Ovšem neudělám ani o milimetr víc. Mohla bych se hecnout, ale nechci. Prostě uspořádanost není priorita.

 

Venku jako uvnitř

 

Možná to znáte taky. Máte uvnitř sebe pěkný chaos. Svůj stav nenazvete spokojeností, radostí nebo moderně “flow”. Došlo mi, že to jsou ty chvíle, kdy mám ten “čistý bordel” kolem sebe. Na židli je už několik druhů oblečení. Podlaze musí stačit smeták, prostě do mopu nejdu. V rohu místo jedné knížky postupně roste katedrála a mně je to fuk.

 

 

Jistota

 

Už si za to nenadávám (Můj vnitřní kritik by to ovšem rád dělal.). Prostě to tak mám a hotovo. S jistotou vím, že uplyne den nebo dva nebo tři nebo… Přijde nějaké AHA, dostanu krásný e-mail, všimnu si nádhery západu slunce nebo mě rozesměje kamarádka. No a co se stane? Najednou mám chuť věci uspořádat, zapnou pračku, utřít všude prach…

 

Na sílu

 

Proč se tedy nutit, když se mi nechce? Proč mít zase nějaké musím, když vlastně nemusím? Stejně přijde chvíle, kdy se do toho pustím a vše uklidím trojnásobnou rychlostí. Pak si často teprve všimnu, že se děje právě i uvnitř. Můj vnitřní chaos začal uspořádávat.

 

Kontrolka

 

Zda to mám doma jako ze škatulky nebo ne, je pro mě takový ukazatel, jak je mi uvnitř. Máte to také tak? Možná ne. Možná jsem tak trošku exot.

Výrobek

  • Univerzální multifunkční agent s obsahem kyslíku, 800 g

Kód: 1021

Katalogová cena: 278 Kč

 

Tento přípravek najdete: wash – care (péče o vaše prádlo) → Na skvrny

 

Nezapomeňte vyplnit HESLO HOSTA: 420-6443895880 nebo vstupte ideálně přes tlačítko – pak získáváte slevu a můžete se obracet přímo na mě s dotazy (jinak jste přiděleni komukoliv).

Inspirace Před a Po

 

Můžete se inspirovat, co vše Eurona umí. Postupně budu přidávat další fotky. Rozumím, že je dobré vidět výsledek.

 

Pin It on Pinterest

Share This